top of page

Nyugtató-lazító masszázs   

több mint kellemes...

A meleg olajjal végzett gyengéd simító mozdulatokból álló masszázs visszavezet bennünket abba a meghitt állapotba, amikor semmit nem kellett tennünk azért, hogy jól érezzük magunkat, mert ez az állapot volt a természetes. Amellett, hogy rendkívül kellemes és mélyen megnyugtató, segít helyreállítani az adok-kapok folyamatok sokszor teljesen egyoldalú állapotát, és kiegyensúlyozottabb életvitelt tesz lehetővé.

Bőrünk az a része a testünknek, amelyen keresztül a környezetünkkel folyamatos kapcsolódásban vagyunk. 24 órás szolgálatot teljesít annak érdekében, hogy jelzéseket adjon a külvilág ingereiről. A kellemesekről és kellemetlenekről, ezáltal biztosítva, hogy szükség esetén tudjuk, hogy változtatni kell... ruházatot, a fűtés hőmérsékletét vagy éppen partnert.

Mert a bőrnek vagyis a benne lévő érzékelő rendszernek nemcsak az a szerepe, hogy a környezet fizikai ingereit "fogja" és továbbítsa a központnak, hanem van egy legalább ennyire fontos, de sajnos mélyen elhallgatott funkciója.

Ez pedig az az energetikai kapcsolódás, amely által megtapasztalhatjuk a szerethetőségünket.  Gondoljunk a babák születés utáni időszakára, amikor az anya vagy apa simogatása, ölelése életfontosságú a számukra. 9 hónapon keresztül egy kellemesen meleg, folytonosan  simogató és áramló közegben  éltek. Ez az állapot az alapvető létélménye minden embernek. Ezzel azonosítjuk a biztonságérzetet, védettséget, a szeretetteli környezetet.

Tudományos kutatások és esetleírások tanúsítják, hogy érintés nélkül a picik testileg és mentálisan is fejletlenek lesznek, vagy túl sem élik az érintés hiányát.

 De mi is történik valójában az érintés során?  

A "titok" - itt is, mint minden egyéb kommunikációs formánál - a szándékban rejlik. Amikor a szeretet irányítja a mozdulatokat, vagyis a motiváció a "tudom, hogy ez neked jó", ezért megölellek, megsimogatlak, megmasszírozlak", akkor az érintkezés során nem egyszerű fizikai kapcsolódás történik, hanem egy olyan energia impulzust kap a test, amely a nyugalom, a megpihenés állapotát eredményezi.

Ilyenkor az energetikai rendszerünk a folytonos megfelelés, alkalmazkodás, teljesítés állapotából  ÁTKAPCSOL a befogadás állapotába, ezáltal mind az ideg-, mind az izomrendszer MEGKÖNNYEBBÜL, és elkezdődhet a regeneráció folyamata. Az immunrendszer erőre kap, pontosabban az eddig lekötött energiát az öngyógyító folyamatok beindítására tudja fordítani. Az agyhullámok lecsendesednek, megszűnik a túlélésért folytatott harc.

bottom of page