top of page

Oldani vágyom és oldódni vágyom.
Üdvözíteni vágyom és üdvözülni vágyom.
Nemzeni vágyom és megfoganni vágyom.
Dalolni vágyom és dalláválni vágyom.
Mind táncoljatok!

(Egy apokrif a János-evangéliumból)

 

 

Szebben magam sem tudnám összefogalalni, hogy miért és miben segíthet a TEK (Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia), mint ahogy a nagy polihisztor, orvos, keletkutató Dr. Weninger Antal írta Az egészség testi és lelki forrásai című könyvében:

 

"Nem üresen jövünk erre a világra; sok jót és rosszat hozunk magunkkal a múltból, őseink és elődeink véréből, jelleméből, indulataiból….

… Ahhoz, hogy átöröklött gyengéinktől, testi és lelki hibáinktól a tökéletesebb, hasznosabb és boldogabb élet megvalósíthatása érdekében megszabaduljunk, először is ismernünk kell származási adottságainkat.

 

A régiek azon kezdték, hogy ismerjük meg magunkat. Önismeretünk modern értelemben azonban csak úgy lesz tökéletes, ha megismerjük előbb szüleinket, sőt nagyszüleinket is. Legyünk ebben tárgyilagosak. Ne féljünk attól, hogy az őszinte tárgyilagosság valaha is a szeretet rovására lehet. Őseinket emberi gyengéikkel, hibáikkal, bűneikkel együtt is szeretjük - de nem követjük őket, ha olyasmit tapasztalnánk náluk, ami nem méltó követésre. A családok története, a családfa ágain fakadó virágzások és főleg gyümölcsök gondos botanizálása megóvhat sok mindentől.

 

Irányt szab önnevelésünknek, megmutatja, hol és mikor kell vigyáznunk, előre sejteti a veszélyt és az akadályokat, megtanít mélyen belepillantani a saját lelkünk felől fenyegető támadások erejébe, és útbaigazítást ad a nehézségek elhárítására."

 

Igen ám, de hogyan találjuk meg a családfán fakadó virágokat, ízletes gyümölcsöket, beteg ágakat. A követésre méltó élethelyzeteket, döntéseket, és azokat az eseményeket, amelyeket generációk sorának életét nyomorították meg, megfoszva női vagy férfi ágon a kiteljesedéstől, önbecsüléstől, boldogságtól, szerelemtől, gyermekvállalástól...

 

Már nagyon régóta nincs esti beszélgetés a családi asztalnál. Nem kuporodnak oda az unokák sem a nagymama lábához, hogy hallgassák a mesét arról, hogy milyen szépen udvarolt neki a nagypapa, mielőtt megkérte a kezét. Vagy arról, hogy hogy járt a szomszéd Józsi, aki nem bírt a nehéz természetével, folyton bajba keveredett, el is vitték a csendőrök.

A mesék, családi legendák tanítottak és gyógyítottak. Élni segítettek.

 

A TEK kineziológia segítségével felderíthetőek azok az események, elakadások, melyek a jelen életünkben vagy generációs őseinknél valamilyen gátlást idéztek elő. De minek is vetettek gátat ezek a helyzetek?

 

 

bottom of page