top of page

Mi az a fájdalomtest?

Mi fáj?

Még meg sem születtünk, de már elkezdődött életünk története. A szülők, nagyszülők és a még régebbi ősök által megélt események lenyomatokat hagytak abban az örökítő anyagban, melyből a mi földi életünk létrejön. Fogantatásunktól kezdve pedig hatással van ránk minden, ami körülöttünk, velünk történik.

 

Észre sem vesszük, de 5 éves korunkra már kialakul bennük egy kép arról, hogy mi jellemzi a saját nemünket (nőként vagy férfiként), is milyen a másik nem.

 

10 éves korunkra megtanulunk egy sor megoldási módot, reakciót különböző eseményekre. Kialakul, hogy mit tesz a gyermek, ha valaki rákiabál mérgesen. Elfut. Vagy visszakiabál. Vagy megkérdezi, miért ordítoznak vele, ő nem tett semmi rosszat. Amit látott, hallott, érzékelt maga körül, az beépül a személyiségébe, és ebből alakul ki a jelleme.

 

Aztán egy óvatlan pillanatban elénk ugrik a minta újra és újra felidézve azokat negatív érzéseket (szomorúság, a bánat, a kétségbeesés, a kihasználtság érzése, a félelem), melyek generációs élmények és az átélt események lenyomatai, újra felszaggatva a régi sebeket.

 

Nézzünk egy példát:

Valaki minden alkalommal, amikor a főnöke morcosan rászól, sírva fakad, összetörve megy haza munka után, napokig emészti magát azon, hogy mekkora igazságtalanság érte, könnyű annak, akinek hatalma van, őt bezzeg még az ág is húzza, mindenki beletörli a lábát, stb, stb.

 

Csak az az egy dolog nem fordul meg a fejében soha, hogy megvédje magát, kiálljon az igazáért. Mert nincs rá mintája. Csak azt látta a családban, hogy már a nagymama is, vagy a nagypapa is, és az anya vagy apa is magába roskadva tűrte, hogy kihasználják, bármikor bárki rajta töltse ki a mérgét.

Ami a legveszélyesebb a dologban az az, hogy gyakran ártatlan, jelentéktelen események is képesek kiváltani a fájdalomtest működését, és a bolhából elefánt lesz.

 

Pontosabban annyi köze van a történteknek a mi rossz közérzetünkhöz, hogy újra aktivált bennünk egy korábbi negatív megélést. Ez aztán végigfutott bennünk, felidézte az összes velejáró negatív megélést, a szomorúságot, a bánatot, a kétségbeesést, a kihasználtságot, a félelmeket... kinél mi az alapmintázat.

Hogyan gyógyítható a fájdalomtest a kineziológia segítségével?

A múltat végképp eltörölni nem lehet. (Ezt már annak idején is rosszul képzelték :))

De eloldozni MAGunkat az átélt helyzetek emlékétől lehet. Visszafogadni a letört lélekrészeket (önbizalom, önbecsülés) lehet. "Mögénézni” a történteknek, lehet.

 

Új mintákat választani is lehet.

És ami ebben nagyon sokat segít, ha megkeressük életünkben és generációs őseink életében azokat a magokat, amelyekben egységet, boldogságot éltünk, éltek meg. Ezeknek az élményeknek a felidézése pozitív energiákkal látja el a lényünket, segít rögzíteni az új mintákat.

 

Egyik tanítóm, akitől „újra tanultam járni”, így ír erről:

 

„Szenvedés-Történetből Boldogság Megélés

...Ilyen értelemben valóban újra és újra éljük egy belső program szerint a múltat. Nos, ha ez a múlt jó lett volna, akkor bizonyára nem is szenvednénk, hiszen az Egység és Boldogság Minták utóélete és reaktiválódása is "boldogságos".

Ezért mindenképpen jó, ha sok örömben részesítjük magunkat... rövid és hosszútávon is megéri :)

A fentiekből (is) látszik, hogy mi saját magunk tehetünk a legtöbbet azért, ami bennünk reaktiválódik.

 

A múltat már nem tudod megváltoztatni, old hát fel a vele kapcsolatos negatív mintákat, hogy legalább a jövőben ne ismétlődjön újra és újra.

 

Ez már jócskán a fájdalomtest felismerése, semlegesítése, energiájának átalakítása. A fájdalomtesti munka így lehetővé teszi az unos-untalan ismétlődő minták megállítását, és egy jobb jövő megteremtését...

 

…az Egység és Boldogság Minták utóélete és reaktiválódása is "boldogságos". Ezért mindenképpen jó, ha sok örömben részesítjük magunkat... rövid és hosszútávon is megéri” (Pozsgai Nikoletta)

 

A kineziológiai konzultáció során megkeressük azokat a mintázatokat, amelyek beszűkítik a mozgásteredet, visszatérő probléma-helyzeteket generálnak, megakadályozzák, hogy az életed része legyen egy természetes örömteli áramlás.

Magyarul: megkeressük, mi az életfeladatod :)

bottom of page