top of page

ÉRzelmi Vezérlőrendszer, avagy itiner az élethez

 

 

Miután így felfedeztem a spanyolviaszt, kezembe került Esther és Jerry Hicks Kapcsolatok törvénye című könyve:

 

"Az élet, fizikai létezésünk alapját a kapcsolatok jelentik, mert mindent azért észlelünk, azért veszünk észre, mert kapcsolatban vagyunk valamivel. Abraham tanítása szerint azért érkezünk ebbe az anyagi világba, hogy megtapasztaljuk az ellentéteket, ennek hatására pedig útnak indítsuk vágyunk nyilait egy jobb valóság megteremtése érdekében. Összehasonlításon alapuló tapasztalat nélkül képtelenek volnánk felfogni, értelmezni bármit is."

 

A legfontosabb kapcsolat - Abraham tanítása  - hogy saját Forrásunkkal, Érzelmi Vezérlőrendszerünkkel legyünk összhangban (hallgassunk rá).

 

Lazarus szerint:

 • érzelem csak akkor jelenik meg, ha az esemény valamilyen célunk szempontjából releváns (fontos, meghatározó)

 

 •  ha közelebb visz a célhoz, pozitív érzelem, ha távolít, negatív érzelem

 

 • meghatározó az esemény értéke a személy számára. Például, ha a helyzet fontos számunkra, és a célunk felé visz, az énbevonódás dimenziójában pedig kölcsönös vonzalomról van szó, akkor a megjelenő érzelem a szeretet

 

 A TEK kineziológia oldások és ACCESS BARS kezelések során fel  tudjuk tárni azokat a blokkokat, melyek akadályozzák, hogy elindulj az örömteli döntések, megélések felé.

 

 

 

 

 

Ha Te is szeretnél megismerkedni saját ÉRzelmi VEzérlőrendszereddel, itt olvashatsz néhány    részletet a könyvből:

 

 • Mielőtt megszülettél volna testedben, tisztában voltál a sokféleség és a változatosság értékével, mert tudtad, hogy minden újabb vonzalmad, vágyad vagy elképzelésed ezekből az ellentétekből születik meg. Azt is tudtad, hogy ezek az ellentétek nem csak a fejlődés valós alapját biztosítják, hanem örömteli tapasztalatodét is. És mindenekelőtt tudtad, hogy örömteli tapasztalatod e Lét minden részének és minden rész minden elemének legvégső oka.
   

 • Születésed előtt tudtad, hogy mindig azzal választasz, ha ráirányítod valamire a figyelmedet. Tisztában voltál vele, hogy Tudatosságodat fogod Fizikai testbe és tér-idő valóságba összpontosítani; és Figyelmed, összpontosításod vagy gondolataid révén fogsz a körülötted lévő ellentétes lehetőségek menüjéből választani.
   

 • Sok ember ad hangot aggodalmának és csalódottságának - és időnként dühének és neheztelésének -, amiért nem őriz tudatos emlékeket ezekről a születést megelőző döntésekről. Mi azonban úgy véljük, ennél valami sokkal fontosabbat őrizve érkeztetek ebbe a testbe. Saját Vezérlőrendszerrel születtetek, amelynek segítségével - utatok minden egyes lépésénél vagy gondolatánál - tudhatjátok, mikor tértek el a születésetek előtti életfelfogásotoktól, és mikor jártok jó úton.
   

 • Az összes hibás kiindulópont vagy bizonytalan alap, amelyen a legtöbb ember áll, kivétel nélkül annak tudható be, hogy jobban törődtök azzal, amit mások gondolnak rólatok, mint azzal, hogy ti mit éreztek. Ezért egy idő múlva, miután sok más emberrel kerültetek érintkezésbe, szem elől tévesztitek Útmutatótokat, és egyre jobban elkülönültök valódi énetektől. Mert mások ugyancsak szeretnék jól érezni magukat, és ahhoz szoktatják környezetüket, hogy úgy viselkedjenek, amitől ők átmenetileg jobban érzik magukat - azaz „ne a magad, hanem az én kedvemre tégy" vagy „ne merészelj önző lenni, és kielégíteni a saját igényeidet, hanem az én kedvemre tégy" elvei szerint élnek. Így aztán, ahogy telik az idő, egyre rosszabbul és rosszabbul érzitek magatokat, s egymás után juttok helytelen következtetésekre, amíg végül teljesen el nem tévedtek.
   

 • Szeretnénk, ha saját Vezérlőrendszered megértésével újra összhangba kerülnél az erővel, amely feléd és rajtad keresztül is áramlik. Az e könyvben leírt példákkal szeretnénk segíteni nektek, hogy emlékezzetek az „előbb az összhang - aztán a cselekvés" művészetére. Előbb az összhang - aztán a beszélgetés. Előbb az összhang - aztán a kapcsolat. Előbb az összhang - minden más csak azután.
   

 •  Az emberek olykor azt mondják: „Gondolkozz, mielőtt beszélsz." Bölcs - mi azonban egy lépéssel tovább mennénk. „Gondolkozz - majd mérd le a gondolat értékét azon, hogy milyen érzést okoz; és ismételd ezt gyakran.  

Nagyon érdekes pillanata volt az életemnek, amikor rájöttem, hogy a nehéz és kevésbé nehéz döntések meghozatalához mekkora saját segítővel rendelkezem.

Az érzelem az a valami, ami mindig megmutatja, hogy mi a jó nekem, mikor vagyok összhangban a vágyaimmal, a céljaimmal, az értékrendemmel.

Igaz, hogy cserébe le kell mondani az önsajnálatról, önostorozásról, önfeláldozásról, önbüntetésről, arról az egy ideig kényelmes álláspontról, hogy nekem úgysem sikerül semmi, és egyébként is XY az oka minden bajomnak, nehézségemnek.

 

Vagyis az érzelmeink élni segítenek. Nem ellenségek, hanem barátok.

A történelem általatok mélyen tisztelt nagy tanítói és gyógyítói tisztában voltak ennek az összhangnak az értékével. E könyvben pedig, amely a kapcsolatokról szól, azt mondjuk nektek:


Nincs fontosabb, mint itt és most beteljesíteni a kapcsolatot közted - tényleges fizikai formádban - és a Lélek/Forrás/lsten között, amelyből származol. Ha először és mindenekelőtt erre a kapcsolatra ügyelsz, akkor és csak akkor rendelkezel majd azzal a biztos alappal, amellyel továbbléphetsz más kapcsolatokba.

Kapcsolatod a testeddel, a pénzzel, a szüleiddel, a gyermekeiddel, az unokáiddal, a munkatársaiddal, a kormányoddal, a világoddal... hamar és könnyedén összhangba kerülnek, ha először is erre az alapvető, elsődleges kapcsolatodra ügyelsz.

bottom of page